ASSERTIVITEIT  
EFFECTIVE PRESENTATIONS  
SPRAAKMAKENDE PRESENTATIES  
POWERPOINT PRESENTATIES  
FOCUSGROEPEN VOOR MANAGERS  
TELEPHONING SKILLS  
VERKOOPTECHNIEKEN  
LOOPBAANBEGELEIDING  
SOLLICITATIETRAINING  
FAALANGST OVERWINNEN  
OMGAAN MET CONFLICTEN  
SPRAAKMAKENDE PRESENTATIES

Een product voorstellen. Een plan presenteren. Een toespraak houden voor een onbekend publiek, of een voordracht voor vakgenoten. Ja, ook u kan spraakmakende presentaties geven.  Overtuigend spreken voor een publiek kan je immers leren.  

De impact van uw presentatie is niet alleen afhankelijk van de inhoud. De manier waarop u spreekt en zich gedraagt tijdens de presentatie, speelt een doorslaggevende rol. Geen enkel publiek is immers gediend met de saaie spreker die op een monotone manier zijn verhaaltje afdreunt.  


Contact met uw publiek - lichaamstaal  

Een eerste voorwaarde om overtuigend over te komen is contact met uw publiek. Een spontane, open lichaamshouding met vriendelijke oogcontact zorgt ervoor dat uw publiek zich openstelt voor uw beïnvloeding.  

Een duidelijke structuur  

Een duidelijk gestructureerde uiteenzetting doet de rest. Zorg ervoor dat uw publiek uw gedachtegang perfect kan volgen. Daarvoor last u geregeld signaalzinnen in, die aankondigen waarover u het zo dadelijk zal hebben.  

Aandacht trekken en houden  

Zorg ervoor dat u van bij de start de aandacht van uw publiek trekt. Begin met een anecdote die uw toehoorders aan het denken zet. Kondig duidelijk het thema van uw toespraak aan en de diverse subthema’s die u  achtereenvolgens wenst te behandelen.  Geef ook een indicatie van timing.  

Visuele hulpmiddelen  

Uiteraard zal u uw presentatie aanvullen met visuele hulpmiddelen. Powerpoint biedt hiervoor tal van mogelijkheden. Maar pas op!  Overstelp uw publiek niet met technische hoogstandjes. De powerpointpresentatie blijft een hulpmiddel. U als spreker, speelt de hoofdrol.  

Zorg er ten slotte voor dat u uw kernboodschap in uw slot nogmaals in de kijker plaatst.  

Veel succes!

U wilt een compleet en een op maat gemaakt voorstel?
Stuur gerust een e-mail naar info@aeetos.be of bel ons op +32 475 52 36 05.